Fıtık belirtileri nelerdir?

Kişinin günlük hayatını olumsuz olarak etkileyen fıtık, iç organlardan bir bölümünün, coğunlukla bağırsağın bir parçasının doğal ortamından dışarı çıkması, ten altında şişlik yaratması olarak tanımlanır. Herni ya da fıtık şekilde bilinir.

Genel olarak karın alanında olan fıtıklarda ağrı ve ten altında şişlik görülür. Şişlik büyüdükçe ağrı azalsa da tedavi zorlaşır. Boyun ve bel fıtıklarında ekstremitelerde güçsüzlük, ağrı ve his kaybı benzeri belirtiler olur.

Karın fıtığı: Karın duvarını yapan kasların zayıf bir noktadan karın boşluğundan dışarı çıkmasıdır. Fıtıklar kendiliğinden, travmaya bağlı şekilde ya da önceden geçirilmiş bir ameliyat bölgesindeki kesiler sonucu ortaya çıkabilir.
Kasık fıtığı: Kasık bölgesinin sağında, solunda ya da her iki tarafında görülebilir ve karın içi basıncın artması ile ortaya çıkar. Karnın ön duvarında bulunan beylerde spermatik kordun, hanımlarda ise uterusu yerinde tutan bağlardan birinin geçtiği açıklık, zayıf bir bölge bulunduğu için fıtıklar genellikle bu alanlarda olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar